Hypotheek check - Instijl HypothekenInstijl Hypotheken

Hypotheek check

Check uw hypotheek regelmatig:

De lening die u bent aangegaan voor uw woning heeft u vaak afgesloten voor 30 jaar, maar in die periode kan er veel veranderen. Misschien bent u inmiddels gaan samenwonen of getrouwd? Misschien heeft u ondertussen kinderen gekregen? Ook kan uw inkomenssituatie veranderd zijn.

Kortom: is uw toekomstverwachting nog steeds hetzelfde?

Regelmatig uw hypotheek checken is noodzakelijk. Het is een goede opfrisser voor uzelf: hoe hebben we dat ook al weer geregeld? Zitten we nog op koers met de opbouw van vermogen? Welke risico’s hebben we precies afgedekt?

De juiste hypotheek

Een hypotheek check geeft u ook een goed beeld of alles nog volledig aansluit op uw wensen. Wellicht dienen er zaken aangepast te worden om weer de ideale hypotheekvorm te krijgen. Misschien levert het u wel geld op doordat de hypotheekrente lager staat. Of misschien is uw woning flink in waarde gestegen en kan een renteopslag komen te vervallen. Uw geldverstrekker zal u daar niet over informeren; u moet daar zelf om vragen. De praktijk leert dat men het erg prettig vindt om na een hypotheek check weer volledig op de hoogte te zijn van de eigen financiële situatie en deze ook te snappen!

Second-Opinion