Eerste huis kopen - Instijl HypothekenInstijl Hypotheken

Eerste huis kopen

Gaat u uw eerste huis kopen? Dan kunt u het advies van een van onze hypotheekadviseurs goed gebruiken. Hij of zij wijst u op belangrijke punten om rekening mee te houden bij de hypotheek. Niet onbelangrijk, want u neemt een beslissing die gevolgen heeft voor uw verdere leven. Denk bijvoorbeeld aan:

De hoogte van uw hypotheek: kies voor een hypotheek waarbij u de maandlasten goed kunt dragen. Ook als het financieel even wat minder gaat.

Spaargeld: is er eventueel spaargeld beschikbaar, waardoor u een lagere hypotheek kunt afsluiten?

Nationale Hypotheek Garantie: mogelijk komt u hiervoor in aanmerking. In dat geval profiteert u van diverse voordelen, zoals rentekorting en een woonlastenfaciliteit.

Starterslening: wellicht komt u binnen uw gemeente in aanmerking voor een starterslening. Een aanvullende lening naast uw hypotheek, waarover u de eerste drie jaar geen rente en aflossing hoeft te betalen.

Hulp van ouders: mocht uw benodigde hypotheek net niet haalbaar blijken, kan mogelijk een beroep gedaan worden op uw ouders. Dit kan zijn in de vorm van een schenking, garant staan of een ouder-kind hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen
Eerste-huis-kopen